ISAAC

 

Isaac is onze eerste. Wat was het een heerlijk moment. Agnes kwam de kamer binnenlopen en zei dat de test positief was. We hadden zeven jaar gebeden voor vruchtbaarheid. Ik was onvruchtbaar.

We wisten dat de Heere Jezus kond herstellen wat was beschadigd en ons, op de natuurlijke manier, bovennatuurlijk kon zegenen. Daarom baden we. Waarom zouden we anders bidden?

Van 2009 tot 2014 baden we elke dag. De bijbel zegt 'houdt aan in gebed'  en geheel onverwacht, in februari 2014 was daar eindelijk een positieve test. We omarmden elkaar. Het antwoord was gekomen.

Isaac is nu al een grote jongen. Hij is acht jaar. Hij is altijd maar de grote broer. Hij is een jongen die je zelden hoort. Hij denkt veel na. Opeens doorbreekt hij de stilte en deelt zijn ideeën.

Hij speelt met al zijn broertjes. Met Aaron is hij beste vrienden. Ze gaan er samen op uit. Het zijn eigenlijk tweelingen met 14 maanden er tussen. Met Maartje speelt hij weer heel anders.

Voor Jona is hij de oplettende broer. Als er iets gebeurt grijpt hij meteen in of laat het ons weten. Dat is voor ons erg handig. Christoph vind hij ook erg lief. Hij wil `m graag op schoot.

Isaac houdt alles nauwlettend in de gaten. Als we iets uitleggen dan kijkt hij ons met grote ogen aan. We zien zijn hersenen werken en weten dat we alle gedeelde kennis eerdaags als een boemerang terug krijgen.

Isaac betekent 'hij die lacht'. In de bijbel was hij zoon van Abraham. Een kind naar de belofte Gods gegeven aan de eveneens onvruchtbare Sara. Toen God beloofde dat Abraham een zoon zou krijgen, moest Abraham lachen van verbazing.

Wij kennen die lach. Van Abraham. Toen wij Isaac ter wereld zagen komen, lachten we eveneens. Van dankbaarheid. En nu, als we het guitige koppie van Isaac zien en zien hoe een sterke, vrolijke, intelligente, mooie en originele jongen hij is geworden, lachen we inwendig. Maar we weten; de Heere Jezus lacht het meeste.

Hij heeft dit leven beloofd en gegeven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

STRIJD

DE CHAOS VAN EEN DOORSNEE WEEK

ILLUSTRATIES BIJ DE BIJBEL