KOFFIE

We liggen nog in bed. De felle morgenzon heeft de kamer, ondanks de zonwering, verlicht. Ik hoor gestommel. De kinderen ontwaken. Één voor één. Ik heb de wekker gezet op half negen. Naast het bed van Aaron heb ik een briefje geplaatst. Daarop staat geschreven; "Aaron, maak jij koffie voor papa en mama?"  Terwijl ik me nog éénmaal omdraai, lees hij de kattebel en loopt naar beneden.

Even later is iedereen een richting op gestoven. Jona rent naar de woonkamer waar hij zijn auto`s pakt, Christoph draait in z`n bedje en trekt zich op om de kamer rond te turen, Isaac doet zijn t-shirt en korte broek aan en Aaron drukt op wat knoppen van het koffieapparaat.

Daarna staat Aaron in de deuropening. "papa, uw koffie staat op tafel" "oh mooi" reageer ik vanuit mijn duffe toestand en ik wrijf de restanten van de nachtrust van onder mijn ogen weg.  Maartje komt er bij staan en roept; "en ik heb mijn bed opgemaakt!" Ik tuur ongeloofwaardig naar haar bed en warempel; het bed is keurig opgemaakt.

Nadien zitten we allemaal in de woonkamer. Op tafel staan twee kop en schotels met het warme wakkerdrankje. Naast het kopje ligt een koekje. De liefde en zorg straalt er van af.   Aaron pakt Christoph uit z`n bedje en tilt hem naar de woonkamer. Hij legt hem neer op het vloerkleed en houdt één hand onder zijn hoofdje. Maartje en Jona gaan naast mij zitten. Ook Agnes komt er bij. Isaac haalt de kinderbijbel. De wereldradio speelt zachtjes wat Bluegrass hymns.

Nog voordat ik en Agnes onze koffie hebben opgedronken, brengt Aaron de kopjes naar de keuken om ze voor één tweede keer te vullen.  Als hij terugkomt en de kopjes, wederom met koekje op tafel zet, gaat de wekker. "Aaron wil je de wekker even uitzetten?" Hij volgt meteen. We zijn mooi op tijd.

Ik lees van Jozef. Hoe hij in het huis van Potifar zijn uiterste best deed en door God gezegend werd. Zijn vlijt viel Potifar op en Jozef kreeg de voornaamste positie in zijn huis. Nu is Aaron geen slaaf en ik ben geen lijfwacht van Farao, maar qua vlijt kon Aaron niet onderdoen en of het nu aan de rust, het heerlijke zonnetje, de gezelligheid of écht aan Aaron en zijn enthousiasme en finesse lag; die koffie smaakte zeldzaam lekker.Reacties

Populaire posts van deze blog

ILLUSTRATIES BIJ DE BIJBEL

BELLAHAMEL!