NEDERLAND

We zijn al weer twee maanden terug in Nederland. Toen we op haarspeld bochten in Luxemburg reden, kreeg ik een telefoontje met een mogelijkheid ergens een korte tijd te werken.

Tussen ons vorige bezoek aan Nederland en nu, hebben we een reis gemaakt door Duitsland, Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Luxemburg. Het was een fantastische reis, maar ook een grote beproeving. We baden dagelijks voor een plek en een doel. In verdere blogs zal ik nog over deze reis schrijven.

In Luxemburg kregen we tevens een uitnodiging van iemand om voor langere tijd te komen. We besloten om in Nederland een buffer op te gaan bouwen. Timon werkt volle weken en Agnes werkt op zaterdag. Agnes heeft veel spullen naar de opslag gebracht en nieuw schoolmateriaal klaargemaakt. Isaac en Aaron zitten nu in groep zeven en krijgen dagelijks les. We hebben als doel om in de zomer van 2025 de basisschool voor hen af te ronden.

We zijn voor de komende maanden op zoek naar een vaste staplaats. Helaas is het nog niet gelukt om iets te vinden.  Het is geen ramp om in de camper te blijven. We rijden van plaats naar plaats, maar om de camper 'winterklaar' te maken en ook voor de kinderen zou het fijn zijn.

Het is een hele omschakeling om weer te werken. Als je ruim 2 jaar bent weggeweest, dan ga je anders leven. We merken ook dat de maatschappij is veranderd. Mensen zijn moe, lusteloos, somber, zwak en... heel veel is ziek! Veel gesprekken zijn ontwijkend, oppervlakkig en onsamenhangend.  Wat worden mensen ook moe gemaakt met TV, radio en mobiele telefoon. Keiharde 'dreun-muziek' en allemaal gehaaste beelden. Daar word je ook moe van.

Ook valt het ons op hoe druk en krap alles is. Overal kom je mensen tegen. Er is geen plekje voor jou alleen. De mensen zijn dus snel geirriteerd en door nijd bellen ze de BOA (Handhaving). We hebben al een aantal keer bezoek gekregen. "We kregen een melding van iemand in de buurt." - Die persoon komt niet naar ons, maar belt / apt de handhaving. Een gevaarlijke ontwikkeling.

Timon hoopt in januari zijn theologische studie af te ronden. Agnes wil het verdere schooltraject gaan voorbereiden; HAVO voor de oudste twee en groep 4-6 voor Maartje en Jona. Allerlei verschillende niveau`s; dat vereist behoorlijk wat planning. 

Verder hebben we `t als gezin goed. Er is harmonie. We bidden met Isaac en Aaron voor allerlei dingen en bespreken bijbelse thema`s en hoe je die in de praktijk toepast. We staan verbaast hoe veel ze al begrijpen en doorzien. Mooi is dat!


Reacties

Populaire posts van deze blog

STRIJD

KNAKWORSTEN

TELEFOONTJE UIT HET BUITENLAND I