KANGOEROE

 

In Valencia hebben we meegedaan aan de Wiskunde wedstrijd Kangoeroe. Agnes deed het stipt volgens de regels. Isaac mocht de spits afbijten. Het mapje ging open en hij mocht beginnen. Met de tong uit de mond werden alle vierentwintig vragen ernstig en meermaals gelezen en werden de antwoorden nóg ernstiger ingevuld. Pas een kwartier na de toets kon hij weer lachen. In de speeltuin.
Toen mocht Aaron. Hij lachte al vooraf. 

Isaac is acht en zit bij ons in groep vier. Aaron is zeven en zit bij ons eveneens in groep vier. Op school zou Isaac in groep vier zitten en Aaron in groep drie. 

Toen wij ons aanmeldden voor Kangoeroe wedstrijd moest Isaac, gek genoeg de opgaven maken van groep vijf en Aaron van groep vier. Dus een jaar hoger dan hun niveau op een reguliere school. De Kangoeroe wedstrijd is voor de hoogvliegers in hun leeftijdscategorie.  Agnes heeft vroeger bij scholen gewerkt waar leerlingen óók de Kangoeroe wedstrijd deden. Maximaal 4 a 5 leerlingen van een klas kwamen in aanmerking om mee te doen. Zeg maar, de top 20%.

Het zou dus al heel bijzonder zijn als Isaac de wedstrijd van groep vier en Aaron die van groep drie mochten maken. Zij zouden dan bij de hoogvliegers van hun klas zitten.  Maar Isaac heeft de opgaven van groep vijf- en Aaron van groep vier mogen maken. 

Het was dus even zweten óf zij deze opgaven wel aan konden. Agnes heeft af en toe een opgave met ze geoefend en dat was een behoorlijke klus met tegenvallende resultaten. We hadden er dus een hard hoofd in. Een week vóór tijd dachten we er zelfs aan om maar niet mee te doen.

Toch besloot Agnes om het maar te proberen. Ze bereidde de kinderen goed voor en ik ging met de rest naar de speeltuin zodat er geen afleiding was.

De kinderen hadden er zin in! Ze deden hun uiterste best. De resultaten werden doorgegeven en we gingen verder met onze reis.

Twee maanden later kregen we de resultaten binnen en daar stonden we wel even versteld van. Isaac had de moeilijke opgaven goed gemaakt. Hij had 97,28 score en Aaron zelfs 99,89 score! Aaron werd daarmee achtste van Nederland.

Voor Agnes was dit een enorme bemoediging en bevestiging. Dat zij, tijdens soms een hectische reis, tóch dergelijke resultaten met hen heeft behaald. Wij zijn de Heere dankbaar dat de kinderen leergierig en gemotiveerd zijn  ...én we zien uit naar de Kangoeroewedstrijd van volgens jaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

STRIJD

KNAKWORSTEN

TELEFOONTJE UIT HET BUITENLAND I